2013 m. balandžio 25 d., ketvirtadienis

TOP 10 vietų Tailande, Laose ir Kambodžoje

Praėjus porai savaičių po kelionės sudarėm labiausiai patikusių aplankytų vietų dešimtuką. Taigi:

1 vieta. Koh Rong (Kambodža)
Viena iš retų, likusių tokių turizmo nenuniokotų, neperkrautų ir civilizacijos tik minimaliai paliestų viečikių Pietryčių Azijoj. Žydro vandens, balto smėlio su palmėm, galima rasti ir kitur, bet tik čia 5km ilgumo paplūdimiuose galima mėgautis ramybe ir romantiškai leisti laką dviese ir per dieną nesutikti kitų žmonių.


2 vieta. Koh Rok (Tailandas)
Čia praleidom tik pusdienį, bet to užteko, kad ši Tailando salytė, smulkiu smulkiu smėliuku ir snorkelinimu rifuose tiesiog nuo kranto, mus apžavėtų. Tačiau negyvenama, čia patekti galima tik su organizuotu turu. O tai reiškia, kad šiuo rojaus kampeliu teks dalintis ir su kitais atvykusiais.
3 vieta. Angkor Wat (Kambodža)

Khmerų istorijos palikimas. Įspūdingo dydžio, tūkstančio metų senumo šventyklų griuvėsių kompleksas, ne veltui buvo tarp pretendentų į naujausius pasaulio stebuklus.

Plačiau: http://lietuvioatostogos.blogspot.com/2013/04/khmeru-imperijos-palikimas-angkor.html

4 vieta. Luang Prabang (Laosas)
Miestas įtakotas prancūzų kultūros ir pilnas jaukių kavinukių, kruasanų, bagetų ir t.t. Ir dar pilnas vienuolių. Ir nuoširdžių laosiečių :)


5 vieta. Chiang Rai (Tailandas)
Šiame mieste nėra nei įsimintinų šventyklų, nei kokių kitų žymesnių lankytinų objektų. Tačiau jei dar kur Tailande yra vieta, kur žmonės tokie nuoširdūs ir mieli, tai būtų Chiang Rai :) Šiam pigiam mieste praleidom puikų laiką sudalyvaudami Tailando naujų metų šventėj Songkrane ir besimokydami maisto gaminimo paslapčių :)
6 vieta. Vang Vieng (Laosas)
Nors ir beprotiškos linksmybės čia nebevyksta, tai vis dar ypatinga vieta, apsupta nuostabios gamtos. Tereikia išsinuomoti motorolerį ir lėkti tyrinėti apylinkių, blue lagoon, laosiečių kaimų, o vakare mėgautis kokteilių kibirėliais :)



http://lietuvioatostogos.blogspot.com/2013/04/blue-lagoon-ir-ex-legendinis-tubingas.html

7 vieta. Koh Phi Phi (Tailandas)
Vis dar legendinė Tailando sala, veiksmas čia dar vyksta pilnu tempu: backpackeriai, 'the beach', ugnies šou ir vakarėliai :)

8 vieta. Koh Chang (Tailandas)
Oazės nameliai Koh Chang saloje padėjo jam patekti į šį topą :) Bet jie buvo tokie neralūs, kad niekur kitur neteko apsistoti tokioj egzotiškoj aplinkoj :)


http://lietuvioatostogos.blogspot.com/2013/03/oaze-koh-change.html

9 vieta. Bankokas (Tailandas)
Bankokas yra dažna atvykstančio keliautojo į šį kraštą pradinė arba paskutinė stotelė ir neretai nuvertinamas. Mums labai pasisekė, kad turėjom savo asmeninį gidą šitam mieste ir galėjom patirti įvairiapusį, modernų ir pilną kontrastų miestą, kuris niekada nemiega :)
10 vieta. Phom Penhn (Kambodža)
Phom Penhnis tikras, nemodernizuotas Azijos didmiestis: triukšmingas, pilnas intensyvaus pypsinčių motorolerių, pigus ir įvairiapusis.

http://lietuvioatostogos.blogspot.com/2013/03/diena-kambodzos-sostinej-phnom-penh.html

2 komentarai :

  1. Liux, geras desimtukas! Kazka girdejau, kad atsiras ir ryanair skrydziai is Vilniaus link Azijos krypciu, tai Tailandas bus pirmoj vietoj:)

    AtsakytiPanaikinti