2012 m. vasario 22 d., trečiadienis

Trumpa Kroatijos paplūdimių apžvalga

Šiandien diena, kai turim palikti mašiną Dubrovnike ir toliau tęsti savo klaidžiojimus, tik jau be mašinos.Ryte sugalvojom pagaliau pasipliažinti. Po kokį pusvalanduką trukusios mielo pliažo paieškos vieningai nusprendžiam, kad Kroatija - nėra paplūdimių rojus, tačiau šiltas ir skaidrus jūros vanduo tai atperka. Nors atrodo ir susiradom visai neblogą pliažą netoli Cavtat-Srebreno su panorama į kiparisais apaugusius kalnus su kroatiškai "smėlėtu" paplūdimiu (liet.-žvyras), su skaidriu Adrijos jūros vandenėliu, bet vis tiek Lietuvio širdžiai geriau už Nidą kol kas neradom. Taigi trumpa Kroatijoj aplankytų pliažų apžvalga:

  1. Splitas - pliažas kuriam buvom-betonas su nusileidimo kopėtėlėmis. Kadangi aplink plaukioja didžiuliai kruizai, susidaro ne itin švaraus vandens įspūdis. Bandėm paieškoti kitur, radom panašų betoninį pliažą tik su baseinu.Aišku už šį malonumą jau reikėtų krapštyti kunas. O kadangi mes tik norėjom pūkštelt vandenin,atgaivinti kūnus ir sielas, tai šokom jūron nuo pirmo pasitaikiusio nemokamo betono :)
  2. Omišas - geresnis variantas. Ale smėlėtas paplūdimys. Labai siauras ir su milijonu pilvus išvertusių žmogučių. Lietuviškos Palangos atitikmuo. Tačiau puikus jausmas būti jūroj, kai aplink kalnai.
  3. Makarska - pliažas irgi betoninis, bet kai pagalvoji, tai visai ir egzotika tie betoniniai pliažai. Makarskoj atsidūrėm prieš pat saulėlydį. Tai Domas dar šokinėjo vandenin, o aš jį visaip fotkinau saulėlydžio fone :))Žodziu, visai smagūs prisiminimai iš šito pliažiuko :)
         4. Pats gražiausias ir nerealiausias pliažiukas mums visai netikėtai pasitaikė po nakties mašinoje. Orientyras - pirma sustojimo aikštelė už Makarskos. Fainumas didžiausias aišku buvo tame, kad buvom visai vieni ir iš už kalno kaip tik lindo saulė. Nu žodžiukas, tikra romancika :)

         5. Cavtat - pliažiukų būta visai jaukių (irgi uoliniai-betoniniai) su bariukais, gultais,orientuotais jau į šiek tiek prabangesnę publiką. Pakrantė nusieta jachtų su visokiais rusiškais "Aleksandr" ir "Nataša" pavadinimais. Išsimaudyti neteko, bet vynelio pagukšnojom lydint saulę, įsitaisius tarp uolukių.
           6. Srebrenas. Įprastinis Kroatiškas akmenukų paplūdimys.Kiparisai ir graži aplinka

           7.Plat - pliažas iš Futuramos. Milijonai elektros tinklų laidų. 0 žmonių. Parkingas kaip iš australų siaubekų, kur parkuojasi tik kažkokie įtartini tipeliai.
           8. Dubrovnik - (nepagrindinis miesto, bet prie sienų) pliažas kaip ir pats miestas žiauriai fainas ir su sava aura. Dubrovnikas visas apjuostas gynybine siena prie kurios prisiplakusios uolos, kurias skalauja Adrijos jūros vandenukas. Taigi tos uolos ir yra Dubrovniko pliažas :) Čia dar vienas Domo šuolis tik jau Dubrovnike:

O dar šarmo šiam pliažui aišku priduoda bariukas ir įvairi publikutė: nuo nuogus papukus demonstuojančių bričių iki "kartiožnikų" kroatų senjorų su trikampėmis plafkutėmis ir Chegevaros veidu ant jų :)
Aš irgi pora "šuolių" dėjau, tik vis dėlto pūkštelt į atvirą jūrą, tai čia ne mūsų ežeruos nuo lieptelio nušokti.. Bangutės neramios, vis muša į uolas, tai kai reikėjo išlipti buvo biškį striokučio.

Kroatijos pliažai mūsų pastebėjimu ne tiems, kam patinka vartytis kaip kepsniui smėlyje po saule, bet smagu nuo uolos (neperaukštos) pašokinėti į skaidrų vandenį, kaip kad šitam Dubrovniko prie miestų sienų prilipusiam betoniniam:

SVARBIAUSIA - NEPAMIRŠTI MAUDYMOSI BATŲ, NES AKMENYS IR YRA VISOKIŲ EŽIŲ ANT DUGNO!!! :)


P.S. dar vieno pliažo neradome, va čia video: http://www.youtube.com/watch?v=XJQ-3THCi4M, atrodo labai įspūdingai, jei kas netyčia perskaitys ir žinos, kas čia per vieta, tai parašykit :)

3 komentarai :

  1. Puiki apžvalga, pačiu laiku atradau šį įrašą, tikrai pravers. :) Manau nuotraukos labai gerai perteikia emocijas.

    AtsakytiPanaikinti
  2. Tikrai kad puiki apzvalga, verta paskaitineti visiems, kurie planuoja keliones

    AtsakytiPanaikinti
  3. Ir as pritariu, kad nuotraukos puikiai atspindi emocijas ir nuotaika! Aciu uz pasidalinima

    AtsakytiPanaikinti