2012 m. vasario 5 d., sekmadienis

Apsilankymas Bosnijoje: Kravice, Mostar

Kaip sako lietuvių išmintis..anksti kėlęs nesgailėsi! 7 val. ryto, saulė dar neišlindus iš už kalno, esam vieni nerealaus grožio ir jaukumo pliažiukyje už Makarskos.
Šią naktį praleidom mašinoje. Ir ką aš galiu pasakyti, nors ir prabudom sunešioti, naktis buvo viena linksmiausių.
Mašiną pasistatėm visai netoli centro ir pliažo, prestižinėje vietoje, kur pigesnės nakvynės kaina kažkur 35 eurai.
Kaip sakytų mano močiutė - jeigu jot į peklą, tai ant žirgo!Kitaip sakant, jeigu miegot mašinoj, tai pačiam centre:) Nežinojom, ar tokie dalykai legalūs ir leidžiami, bet Domas, prisižiūrėjęs "Farų", kaip baudžia tokius miegotojus mašinose jau antrą naktį praleido budėjimo režime.Vis jį ėmė nerimas, kad mus mentai supakuos. Tai nusprendėm, kad iš jo išeitų puikus sargas.

Na o apskritai šiandien dienelė,tai pati nuostabiausia ir turiningiausia (bent jau iki šiol). Taigi nuo 7val ryto mes jau kelyje su tikslu - Bosnija. Brrr...taip ir matau kareivukus su kalašnikovais ir apšaudytus pastatus. Ima kažkoks keistas nerimukas, bet visai be reikalo - kirtom sieną be jokių problemyčių (buvom prisiklausę, kokie bosniai kyšininkai ir kaip išsikalinėja pasieny). Bet sakau, be jokių problemyčių! Na ir ką, pirmas ispūdis - jau kur kas pigesnės degalų kainos :) O mes išsižioję dairėmės apšaudytų pastatų - tai radom vieną kitą.
Pirmas mūsų tikslas Bosnijoje - Kravice kriokliai, kuriuose galima maudytis!Temperatūra +39 laipsniai. O pasiekus krioklius, tai nereali proga atsivėsinti gražių vaizdelių apsupty. Man asmeniškai, žiauriai patiko!Nors patys kriokliai šiek tiek sukultūrinti - padarytas bariukas, laiptukai, suoliukai (nu gal bosniams ten yra ale mūsų Belmontas), bet mums tai tikra jėgulė maudytis po kriokliais :)


Atsigaivinę krioklių vėsiu vandenuku, patraukėm į Mostar, nes Domui reikėjo padaryti garsiojo Mostaro tilto nuotrauką (garsus tuo, kad jungia musulmonus ir krikščionis, kurie bando taikiai gyventi :)
Bet miestukas man irgi žiauriai patiko! Nors ir labai turistinis, bet jame jau tokia musulmoniška atmosfera - groja musulmoniški ritmai, gatvelės pilnos prekeivių su jau kitokiu prekių asortimentu - kaljanais, kilimais,rytietiškom tašėm ir pan. Ir kainos lietuvio širdžiai žiauriai mielos. Nuvarėm pavalgyti vietinio maistelio, tai ką jūs sau galvojat, nebūtumem lietuviai, jeigu prie 40 laipsnių karščio būtumėm neužsisakę mėsos pyragų!

Prisišveitėm iki negalėjimo už 17 litų dviem žmonėm. Tiesa, Domui vargšui vėl slydo pasaulis iš po kojų. Išsigryninus 20 bosnijos markių parkingui, paaiškėjo, kad galima atsiskaityti ir eurais ir kroatijos kunom, kurių turėjom prikaupę pilnas kišenes. Tikrai labai fainiai pasibuvę Bosnijoj patraukėm link jau beveik "gimtosios" Kroatijos su tikslu - Dubrovnikas. Kadangi Dubrovnikas miestas ne iš pigiųjų, nusprendėme apsistoti už miesto - Cavtat miestelyje, kuris pasirodė toks prabangesnis mūsų Nidos variantas.

Komentarų nėra :

Rašyti komentarą