2012 m. birželio 21 d., ketvirtadienis

Kainos Osle



Kainos Osle reikalauja atskiro posto. Pirmąsyk čia atvykusiam žmogui jos gali sukelti šoką. Osle lankiausi jau antrą sykį, žinojau kas laukia, bet vis tiek reikėjo laiko adaptuotis, kol gali sau leisti ką nors parduotuvėj nusipirkt :)) Lito ir norvegiškos kronos santykis tuo metu buvo 10 Lt - 4.5809 NOK, grubiai skaičiuojant reikėtų visas kainas dalinti iš dviejų, kad gautume litais. Čia dar veikia ir psichologinis efektas - kainos ne tik kad kelis kartus (kartais ir daugiau) didesnės nei Lietuvoje, bet dar ir skaičiai dideli parašyti :))



Trumpas kainų apžvelgimas:
- Maisto produktai viename pigesnių prekybos centrų "Kiwi":
  • pigiausios sultys - 15 NOK
  • paprasčiausia bandelė - 2 NOK (tiesą sakant jos visai nieko)
  • 0,5 kg šviežios lašišos - 50 NOK(gal net pigiau nei lietuvoje, pagrinde ją ir pirkom :)) Šiaip tikrai rekomenduojamas dalykas, nes ne tik kad pigiau, bet ir šviežiau ir skaniau :)
  • 1 kg šaldytų krevečių - 69 NOK
  • jogurtas God Morgen  - 12 NOK
  • Smoothies - labai nerealūs trintų vaisių gėrimukai 0,75 l - 29 NOK
-  Transportas: 
  • Mėnesinis bilietas galiojantis visose viešo transporto priemonėse (tramvajus, autobusas, metro, laivas) - 620 NOK 
Dėl nuolaidų studentams :
Na man nutiko toks ne visai malonus susidūrimas su Norvegijos kontrolieriais. Bandysiu apie viska trumpai :) Turėjau ISICą (tarptautinį studento pažymėjimą), todėl mėnesinį bilietą nusipirkau su 50% nuolaida. Per tris savaites mane tikrino gal 6 norvegai kontrolieriai, ir su ISICu mojavau, ir be ISICo, viskas puikiai, be problemų. Bet beveik paskutinę dieną, su dideliais maišais pirkinių nusprendžiau pavažiuoti vieną stotelę iki namų..ir priėjo prie manęs toks nepatiklus tamsiaodis kontrolierius..ir ką jūs manot,sako negalioja tavo ISICas, išlaipino mane iš autobuso kaip didžiausią nusikaltėlę, išrašė 800 kronų baudą ir paliko mane su savo pirkiniais ir ašarom. Bet paskui pasiskaitėm, kad ISICas iš tikrųjų negalioja Norvegijoj, tik matyt norvegai buvo ne tokie pareigingi kontrolieriai ir taip griežtai netikrino.

- Kavinėje:
  • informacijos nėra :)) neteko lankytis jei atvirai, bet gandai sklando, kad bokalas alaus apie 40Lt (litų, ne kronų). Mcdonaldas nėra labai brangus - 10 NOK už paprastą cheesburgerį, bet mcdonalde visam pasauly kainos panašios.


-Rūbai:
  •  na  Osle didžiausias gėris milijonas H&M parduotuvių, kur kainos tikrai nėra didelės. Jeigu net lietuviui pigu, tai norvegui išvis kapeikos. Birželio vidury dar ten prasideda išpardavimai, tai rūbų tikrai galima kur kas pigiau nusipirkt negu LT.

Komentarų nėra :

Rašyti komentarą