2012 m. rugsėjo 19 d., trečiadienis

Mokami ežerų paplūdimiai Lietuvoje: Asvejos ež., Obuolio sala, Vilnojos ež.

Mokami Lietuvos ežerų paplūdimiai. Apima dvejopos mintys: kodėl mokėti už viešą paplūdimį? Juk Lietuvos įstatymai garantuoja laisvą priėjimą prie ežerų pakrančių (na garantuoja teoriškai, kaip yra praktikoje visi žinome tas tvoras iki vidurio ežero ir pan.).

Visgi apsilankę trejuose mokamuose paplūdimiuose: prie Asvejos ežero Dubinigiuose, prie Vilnojos ežero Sudervėje ir Obuolio salos pliaže Grabuosto ežere, mes teigiame, kad esam už mokamus paplūdimius!(aišku daug šauniau būtų, jei jie būtų nemokami). Bet šio simbolinio mokesčio (5-10Lt), už praleistą dieną negaila, o sutvarkyta aplinka, surinktos šiukšlės, veikiantys WC, šiukliadėžės, nedidelis žmonių kiekis tikrai vertas to lito, nes ir poilsis kur kas kokybiškesnis.

Dabar trumpai apie kiekvieną iš jų.

Asvejos ežero paplūdimys Dubingiuose, Litorinos poilsio centro teritorijoje. Kaip rasti? Tai apie 50km. nuo Vilniaus Molėtų plentu ir keliuku nuo jo iki Dubingių ir reikia pavažiuoti truputį dar toliau. Tai uždara teritorija, su šlokbaumu (ar kaip ten rašosi:). Automobilį galima pasistatyti prie teritorijos įvažiavimo, sargui sumokame 5Lt visai dienai ir pėdinam taku link paplūdimio.

Asvejos ežeras kaip žinia ilgiausias ir trečias pagal gilumą ežeras Lietuvoje. Tai turbūt ir mėgstamiausias mūsų ežeras dabar.



Obuolių sala Grabuosto ežere. Tai taip pat uždara kempingo teritorija. Automobilį galima pasistatyti teritorijoje, yra parkavimo mokestis. Administracijoje reikia apmokėti, taip pat ir dienos praleidimo mokestį, berods paklojom po 10 Lt žmogui. 

Aplinka gražiai sutvarkyta, žolytė nupjauta, žmonių ne per daugiausiai, galima įsikurti atokiau nuo visų. 

Plačiau apie salą, kaip rasti ir kainas http://www.appleisland.lt/lt

Vilnojos ežeras Sudervėje. Tik už Sudervės, pravažiavus bažnyčią link Kernavės sukti į dešinę, yra nuoroda bei pastatyta skulptūra, važiuoti asfaltuotu keliuku iki tikslo. Dar viena privati teritorija, yra skulptūrų parkas, nameliai poilsiu, taip pat lyg ir viešbutis. Kaina žmogui 10 Lt savaitgaliais, 5 Lt darbo dienomis. Tvarkoma teritorija, WC, užkandžių bariukas, žodžiu kaip ir kitur už pinigus įsigyji komfortą. Tik žmonių čia jau nemažai, savaitgaliais sunku rasti kur pirparkuoti automobilį.

Bus pildoma!

Komentarų nėra :

Rašyti komentarą