2013 m. sausio 27 d., sekmadienis

Slidinėjimas aplink Oslą

Išbandėme slidinėjimo trasas aplink Oslą: Tryvann ir Varingskollen ir tikrai nenusivylėm!

Tryvann
Pats didžiausias privalumas: slidinėjimo centras pasiekiamas Oslo metro, pirmoje zonoje, su savo reisekort be jokių papildomų bilietėlių. Reikia važiuoti linija nr. 1 link Frongnersenteren, išlipti priešpaskutinėje stotelėje "Voksenkollen" ir persėsti į šalia stotelės laukiant ski-busą.

Antras privalumas: keltuvai (Aušrai čia pats didžiausias privalumas:). Visose pagrindėse trasose keltuvai sėdimi po 4/6 vietas, jokių bugelių! Kaip kokiose alpėse!

Patys kalnai nėra aukšti, viršūnė tėra beveik 400m, tačiau trasos plačios, sutvarkytos,  pasirinkimas visų spalvų puokštė, ypač patiko juodoji, pati ilgiausia iš visų trasų, bet plati ir net neprofams paranki. Apačioj pora foto iš tos juodosios:



Pagrindinis minusas: žmonių čia tikrai nemažai, nors keltuvai dirba gerai ir eilių beveik nesusidaro, tačiau reikia saugotis nepervažiuoti kokių nors mažiukų lakstančių aplink :)
 
Na ir beabejo nepamirškite savo termosiuko su arbata ir kokio sumuštinio, nes kainos kaip ir visam Osle, man vis dar 25Lt už vaflį su kakava atrodo daug :)

Daugiau info apie Tryvann, keltuvų kainos, trasų žemėlapiai ir t.t.: http://www.oslovinterpark.no/

Varingskollen
Šis slidinėjimo centras yra truputį tolėliau. Reikia važiuoti į antrą zoną, kas reikštų turint reisekort pirmoje zonoje priemoką 20kronų į vieną pusę. Iš Oslo sentralstasjon traukinys link Gjovik (Hakadal) priveža prie pat, reikia išlipti "Varingskollen" stotelėje. Taip kad susisiekimas taip pat patogus.

Nors aukščiausia viršūnė 550m. čia trasų pasirinkimas šiek tiek skurdesnis nei Tryvann, ėmėm 3 valandas keltuvams ir jų pilnai pakako. Beje, čia tikrai neblogas snowparkas, bet Aušra atsisakė pabandyt 360 išsukt, tai ir aš pasavau, be to, ir gopro išsikrovęs jau buvo :)

Pagrindinis minusas: keltuvai tik bugeliai. Net į pačią aukščiausią ir pagrindinę trasą reikia keltis jais. O tai su snieglente stačiom į nemažą aukštį kojom pasijaučia krūvis neblogai :)

Daugiau info apie Varingskollen, keltuvų kainos, trasų žemėlapiai ir t.t.: http://www.varingskollen.no/

Išvada: Tryvann pirmasis pasirinkimas, Varingskollen - įvairovės dėlei.

Aišku šios trasos prie Oslo tai ne alpės ir net ne čekijos ar slovakijos slidinėjimo centrai. Tačiau laisvos žiemos savaitgalio dienos praleidimui tai yra daugiau negu reikia! :)

5 komentarai :

  1. Norėčiau labai apsilankyti Tryvann. Skamba neįtikėtinai- metro pasiekti trasas. Deja niekaip neišsitempiu žmonos, ji mėgsta pasyviai atostogauti... :( Ką gi, kada nors.

    AtsakytiPanaikinti
  2. Atrodo smagiai!
    Sakykit kaip geriau, važiuoti savo mašina ar su autobusu? Viena vertus būtume laisvesni, nepriklausomi, antravertus nebūtų jokių rūpesčių.. Niekaip neapsisprendžiam..
    Šiek tiek neramu, kad pasiklysim.

    Čia tos kelionės- http://www.vilturas.lt/lt/slidinejimo-keliones-autobusu

    AtsakytiPanaikinti
  3. Teko neseniai apsilankyti šiame slidinėjimo kurorte - galiu drąsiai tvirtinti, jog jis vienas geriausių Europoje! Džiugu, jog Lietuvos agentūros pradėjo organizuoti keliones į šią nuostabią vietą https://www.novaturas.lt/slidinejimas

    AtsakytiPanaikinti
  4. Teko neseniai apsilankyti šiame slidinėjimo kurorte - galiu drąsiai tvirtinti, jog jis vienas geriausių Europoje! Džiugu, jog Lietuvos agentūros pradėjo organizuoti keliones į šią nuostabią vietą https://www.novaturas.lt/slidinejimas

    AtsakytiPanaikinti
  5. Labai noreciau apsilankyti siame slidinejimo kurorte nes galima sakyti esu slidinejimo fanas. Jau daug metu slidineju ir pastebejau, kad termo rubai man labai padeda nesusalti todel juos visada vezuosi su savimi.

    AtsakytiPanaikinti