2013 m. balandžio 25 d., ketvirtadienis

"The Beach", bambukai, beždžionės ir rykliai

Sunku patikėti, kad prieš gerą dešimtmetį parodytas, Koh Phi Phi Leh salos paplūdimyje susuktas filmas „The Beach“ su dar jaunu ir gražiu Leonardu DiCaprio vis dar aktyviai linksniuojamas Tailande :) Ko gero nuo to laiko, kai filmas buvo rodytas kino teatruose ir prasidėjo Tailando turizmo era (na, jeigu ne Tailando, tai Koh Pipės 100 % :)) Įdomu, jeigu Leo nusifilimuotų Lietuvoj kokioj Nidoj, tikriausiai mūsų pajūrys irgi greitai pakeistų veidą :) Bet gal geriau to nenorėt ir džiaugtis mūsų auksinėm kopom kol dar niekas kitas jų neatrado :) Tokia ilga įžanga į mūsų visos dienos kelionę aplink Koh Phi Phi ir gretimas salytes.

Kadangi sezonas jau visai į pabaigą, tai mums žiauriai pasisekė, nes galima sakyti gavom privačią kelionę dideliu laivu :) Tikriausiai įgulai šitas reisas visai neapsimokėjo (todėl pietų gavom tik ryžių su keliais vištienos spirgučiais), bet buvo labai faina, nes mūsų bendrakeleivių buvo tik 12 (laivas talpina kokia 60), spėjom su visais susipažint, pasibendraut :)

Pirmas punktas, žinoma, Maya Bay (jau minėtasis pliažas kuriame lankėsi Leo). Šiaip visa sala uolinė, jokių pliažų aplink nesimato, bet įplaukus pro uolas į vidų atsiveria (kažkada buvęs) nuostabusis balto smėlio ir neapsakomo žydrumo vandens pliažas. 

Na, dabar ta Maya Bay tai tikra komedija, tikrai labai linksma – visa pliažo pakrantė nusėta speed boatų, žmonių, tikriausiai kaip Angor Wato šventyklose (tik ten plotas didesnis tai dar išsisklaido), o čia jau niekur nepabėgsi. Didžiausi laivai suplukdo ekskursijas iš visų Tailando galų, kad pasižiūrėtum į šitą žmonių marmalynę ir prisišvartavusius laivus :) Ir dar kad išliptum į tą pliažą turi susimokėti nacionalinio parko mokestį (mums kainavo 10 Lt, nors giduose skaitėm, kad 40 Lt turėtų kainuot, gal ne sezonas). 
Užduotis - rasti Domą :)

Taip "The Beach" foto be kieno nors užpakalio pasidaryti ir nepavyko :)
Pakajakinom (nes su dideliais laivais iki kranto nepriplauksi), pasnorkelinom ir keliavom į kitą punktą – shark point, kur turėjom 100% pamatyti ryklius, bet kažkokius nepiktybinius, kurie atseit nekanda žmonėms. Su Domu nusprendėm, kad tikriausiai tailandiečiai panaudojo savo triukus: kaip tigrams pripumpuoja kažkokių narkotinių medžiagų kad nesikandžiotų ir pozuotų su turistais, tai rykliams tikriausiai išrovė dantis, kad nesikandžiotų :)) Kai kurios agentūros net skelbiasi, kad grąžins sumokėtus už turą pinigus, jeigu besnorkelinant turistai nepamatys ryklių (bet paskui laivuose pamatėm pripūstų ryklių). Šmaikštūs verslininkų triukai :))

Deja, turbūt buvo neparanki diena, ryklių nepamatėm, ir tęsėm išvyką toliau link Bamboo Island. Dar viena tropinė-egzotinė negyvenama Tailando salytė, su baltu smėliuku ir žydru vandenuku. Kadangi laivas iki pat kranto priplaukti negalėjo, tai šokom per bortą į skaidrų vandenį ir vėl savo kajakais nusigavom iki paplūdimio, kur mėgavomės paskutinėm kelionės akimirkom: kas gulinėjo, kas snorkelino :)

Čia išvyka dar nesibaigė, laukė paskutinis punktas - beždžionių pliažas. Neveltui taip pavadintas, jos ten pilnai šeimininkauja, ir iškart pasitinka atvykusius turistus atsiimti savo duoklės - gabalėlių arbūzų. Iš pradžių jas maitinti buvo šiek tiek nejauku, visgi laukiniai padarai, dar ką sugalvos, vienas toks didesnis patinas ten išvis aktyviai reiškėsi :) Bet susirinko chebra arbūzus, pamatė, kad daugiau nebėra ir išėjo į džiungles laukt naujų atvykstančių :)
 

Puiki paskutinė atostogų diena :) Grįžus iš laivo jau laukė paskutinė vakarienė ir šmutkių pakavimas. 

Komentarų nėra :

Rašyti komentarą