2013 m. balandžio 20 d., šeštadienis

Motociklininko dienoraštis iš Koh Lantos

Nežinau kodėl, bet visada būnant saloj kyla didelis noras ją išnarstyti, arba bent jau visą apvažiuoti :) O Koh Lanta - ideali vieta pradedantiesiems motopedininkams. Galima gauti naujutėlaitį, nublizgintą, apklijuotą kaukoliukais ir su automatinėm pavarom scooterį visai dienai vos už 20 Lt. O su automatika žinoma ir vairavimas žymiai paprastesnis. Nepalyginsi mūsų trūkčiojančių įsibėgėjimų ir kratymųsi vos išspaudžiant greitį Vang Vienge su senesniu ir neautomatiniu laosiečių motobike'u :)
Šerifas ant savo plieninio žirgo :)
 
Koh Lantoje jau skriejom su vėjeliu, kaip tikri kelių "araliai" :) O ir keliukų grožis neišpasakytas - važiuoji pakrante, vienoj pusėj Andamanų jūrą matai, kitoj pusėj koks kalnas puikuojasi. Pavargsti, sustoji, nusimaudai. Fantastika! :)

 
Narstėm visaip: ir skersai, ir išilgai. Aptikom Mangrove forest, kur Domas  labai suko mintį pakajakint. Šie miškai ypatingi tuo, kad medžių šaknys tiesiog matosi iš vandens ir gali plaukiot tokiais tarsi kanalais tarp tų miškingų vietovių ir grožetis gamta. Bet atvykę į punktą, radom tik sukrautus kajakus, atrodo, jau užmigdytus žiemos miegui, ir jokių darbuotojų, norinčių mums išnuomot valtį neatsirado. Be to, ir man tie ypatingieji miškai nepasirodė labai faini. Nežinau, truputį toks kemsynas dumblinam vandeny. Išsiversti iš kajako tikrai nebūtų miela į tokią košelę. Pasivaikščiojom tiltukais, ir pilnai (man) to užteko. Foto atrodo kaip šabakštynai, tai taip ir yra :)

 
Dar Koh Lanta ypatinga tuo, kad joje yra Old townas. Pirmą kartą per buvimą Tailande išgirdom tokį žodį :) Senamiesčiai salose paprastai neužsilaiko. Tai koks cunamis nuplauna, tai koks žemės drebėjimas...O čia radom 100  metų senumo centriuką su tipiniais mediniais nameliais ant pastolių virš vandens. Užėjus į restoranėlį, per retai sukaltas grindų lentas gali lengvai matyti vandenį, tiesa, ne visai skaidrų, nes visos kanalizacinės nuotekos krenta tiesiu taikymu į jūrą. Ir net girdisi kaip krenta :)


Bob Marley plakatai kabo ir Koh Lantoj kiekvienam bare, kas antras baras vadinasi "Funky Monkey" arba pan, ir šiaip čia  visi rastamanai ir hipiai :)

Karaliaus portretas Old Towne privalomas :)
 
Užsipilam benzo pas musulmonus.
 
Na ir fainiausia kelionės dalis buvo, kai atradom žiauriai gražią įlanką, kurioje buvom vienui vieni! Mirkom vandeny gal dvi valandas! Jūra po audros buvo dar ne visai nurimusi, tai su bangom, tikras smagumėlis!



 
Šiandien Koh Lanta priminė Fuerteventurą, tik kad be ugnlikalnių, laukiam nesulaukiam, ką atneš rytojus (poetiškojo Domo citata prie puodelio mango kokteilio žūrint į Andamandų jūros panoramos tolį :))

Komentarų nėra :

Rašyti komentarą