2013 m. balandžio 20 d., šeštadienis

Atvirukų Tailandas - Koh Rok!

Vat čia tai buvo tikrasis pietų Tailandas - toks kokį buvom nusipiešę savo vaizduotėj ir matėm foto internete prieš išvykdami į kelionę :) Dėl tokių dienų kaip ši, verta dirbti be jokių atostogų visus ištisus metus :) O gal net ir daugiau :)

Šią salytę atradom visai atsitiktinai, tiesiog buvom įkalbėti vieno Koh Lantos kelionių agento vykti čia, nes tai yra "veeeeri biuuuuutiful eilend" :) Neblogai palengvinom savo kišenes - užsisakėm brangiausią išvyką per visą kelionę, bet pamačius visas grožybes ir praleidus dieną rojuj, pagalvojom, kad net ir brangiau sumokėti už šią išvyką tikrai nebūtų gaila :)
 
Pirmiausiai, keliavom speed boatu (kateriu) į šalia esančią negyvenamą salytę Koh Rok snorkelint. Na ir ką galim pasakyti, snorkelint Koh Change praktiškai galėjom ir nevaryt. Pamatėm visą povandenintį pasaulį ir jūros gėrybes, matomumas apie 30m į gylį: spalvoti koralai, įvairių dydžių ir formų blizgančios spalvotos žuvytės ir galiausiai net su žuviuku Nemo pasisveikinom! :))




Legendos šneka, kad šiose vietose galima pamatyti ir rifinius ryklius, ir vėžlius, tačiau turbūt diena buvo nepalanki :) Ir šiaip paprastai visas gėris būna užsislėpęs kur giliau, nunerti ten jau reikėtų rimtesnių įgūdžių ir įrangos. Apskritai tai truputį baisu, kad kur negiliau nepastyti kojos ant kokio koralo, ir nesudrumsti kokio besislepenčio padaro ramybės, ar kokį jūros ežį netyčia užkabinti :)

Po snorkelinimo laukė piknikas ir poilsis toj nuostabiojoj Koh Rok salytėj. Nacionalinis parkas, negyvenama, išskyrus didžiulius driežus, kurių deja nespatebėjom, kažkur pasislėpę buvo. Užtat mėgavomės puriu baltu baltu smėliu, žydra žydra jūra su matomais koralais ir kaitria saule. Nuotraukose vaizdai truputį kartojasi, bet labai jau patiko šita vieta - tikras atvirukas, mielai galėtume ir dažniau taip pasilepinti :))









 Tai vat taip va ir bėga tos dienos, ryt jau į paskutinę atostogų stotelę - Koh Phi Phi! :)

2 komentarai :

  1. O geras buvote visai šalia mūsų mylėtos Ko lipes:) snorkelinimui ten tikrai labai geros vietelės . GD

    AtsakytiPanaikinti