2013 m. balandžio 17 d., trečiadienis

Pirmieji įspūdžiai iš Tailando pietų Ao Nange

Atostogos jau į pabaigą, o per savo aktyvius žygius visai nespėjom įdegti :) tiksliau pirminis nudegimas jau nusilupo, todėl su dideliu entuziazmu keliaujam į Tailando pietus vėl skrudntis saulutėj ir tikrinti ar "Jameso Bondo" bei "Paplūdimio" kūrėjai pasirinko tinkamas vieteles savo filmams.
 
Kelionė į Tailando pietus iš šiaurės turėjo būti paprasčiausia ir patogiausia per visas atostogas, kadangi dar Lietuvoje užsisakėm skrydžius lėktuvu vietinėm pigiom Air Asia avialinijom: iš Chiang Rai į Krabi su persėdimu Bankoke. Visgi ir čia stresiuko neišvengėm :)
 
Pradėjus checkintis į lėktuvą pamatėm, kad azijiečiai be jokio perspėjimo pakeitė skrydžių laikus, ir po pirmo skrydžio iš Chiang Rai į Bankoką, nebespėjam persėsti į kitą lėtuvą laukiantį ten. Atostogų likimas pakibo ant plauko ir bandant aiškintis situaciją, iš pradžių gavom atsakymą, kad patys kalti, kad pasilikom tiek mažai (apie 2val.) laiko persėdimui, ir kad jie gali keisti skrydžių laikus kaip nori :)) Visgi galiausiai prisibeldėm į kietąsias telefoninių klientų aptarvimo vadybininkų širdis, ir nemokamai gavom vėlesnį skrydį iš Bankoko į Krabi, kurio apylinkėse Ao Nang miestely praleisim kelias dienas.
 
Mūsų lėktuvėlis (skrydžiai trumpi, o dar ir pamaitino skania vištuke, tai atleidom :))

Buvom prisiskaitę ir prisiklausę, kaip pietuose viskas užvaldyta turistų ir kaip kainos kandžiojasi :) Na, bet užtat baltą smėlį ir žydrą vandenuką, tai tikrai tikėjomės išvyst! Tačiau giliam mūsų nusivylimui, pirmą vakarą Ao Nange mus pasitiko rudas vanduo (nuo Mekongo niekuo nesiskiriantis) ir žvyruotas pliažas :)

Domas iškart puolė į ašaras, aš dar bandžiau valdytis, bet nusivylimo tikrai buvo...  Bet žinoma yra ir geroji pusė - kainos ne tokios ir baisios. Dviese pavalgėm lengvą vakarienę (pagaliau vėl gavau savo seafoodo!!!) už varganus 12 Lt :) Ir šiaip kadangi sezonas jau į pabaigą, turistų ne tiek ir daug ir visos turų kainos akivaizdžiai sumažintos vos ne perpus :) Plojam rankom, kad sutaupysim litukų, tik nesusimąstėm, kad čia ne šiaip sau tos kainos sumažintos :)

Vaizdai gražūs, bet Ao Nangas yra nei pliažais, nei jaukia atmosfera nepasižymintis turistinis miestelis. Kaip ir visus kitus turisitinius galim apibūdint, kaip mūsų Palangos atitikmuo (tik Palangoj smėliukas baltas). Bet pasirinkom šią vietą, nes iš čia labai patogus susisiekimas su šalia esančiom garsiom Jamso Bondo, Kho Phi Phi salytėm, be to, ir nakvynės kainos pietų mąstais santykinai mažos! Nusprendėm bazuotis čia ir kasdien vis plaukti į kokią aplinkinę salytę.


Gyventojai vietiniai pietų tailandiečiai kitokie, nei kokius buvom prieš tai matę tajus - visiški juodaodžiai, tik akys ir dantys šviečia :) O blynelių kepėjos visos musulmonės su skarom ant galvų. Na, o visa kita miestelyje: rusai, vėl rusai, lenkai, vienas kitas vokietis su vertėja:))

Visur pilna išsyk gerai nuteikiančių ženklų, rodančių, ką daryti, jeigu kartais koks cunamis užeitų :)

Kadangi ženklai saugiau jaustis nepadeda, tad apsistojom vienam iš aukščiausių pajūrio pastatų, kad kokia banga nenuplautų, tai per langus matom visai neblogą vaizdelį :)

1 komentaras :

  1. Na ir pasiseke jum cia su lektuvu, mes syki negavom pakeitimo.. Nuo dabar stengiamės jei įmanoma taip rizikingai nepasilikt:)

    Visa kita labai gražu, baltas pavydas!

    AtsakytiPanaikinti