2013 m. balandžio 7 d., sekmadienis

Naujas Vang Viengo ritmas

Į Vang Viengą, kaip ir pridera pagal laosiečių laiko sampratą - viskas įvyks tada, kada turi įvykti, o ne kada susitarta :) atvažiavom gerokai pavėlavę, todėl jokių pramogyčių nusprendėm jau nebandyti, tiesiog įsikūrėm savo naujuose namuose ir mėgavomės saulėlydžiais. Šįkart gyvenom idealioj vietoj: ir centre, ir kalnų pašonėj.

 
Vang Viengas – kultinis Laoso miestelis (20tūks vietinių ir dar tiek pat turistų) su žiauriai gražia gamta, kalnais, upe, uolomis. Bet iki šiol jaunimėlis masėmis plūdo į šią vietelę toli gražu ne gamta grožėtis, bet šėlti iki numirimo (tiesiogine ta žodžio prasme) legendiniuose paupio baruose, kur galėdavai gauti visokių rūšių narkotikų ir alkoholio, o įgavus drąsos išbandyti ir tarzankes, tramplinus, ir visokias kitas ekstremalias pramogas upėje :) Nusifilmuoti Vang Viengo „party river“ ir įdėti vaizdelį į youtube tapo vos ne garbės reikalas, yra tūkstančiai, čia pvz kas vykdavo http://www.youtube.com/watch?v=zvpze4cwWgA
Laukiniuose vakarėliuose oficialiais duomenimis pernai (2012 m.) žuvo 27 jauni žmonės, bet anot mūsų sutikto suomio, prieš keletą metų išbandžiusio visus įmanomus ekstremalius dalykus Vang Vienge, čia žuvusių ar žiauriai susitraumavusių būdavo kiekvieną savaitę. Na bet laosiečiai iš šitų wild vakarėlių darė žiauriai gerus pinigus, o išgyvenusieji laukinius parčius dar ilgai juos linksniuodavo, kaip neužmirštamą savo gyvenimo nuotykį. Viskas ir būtų toliau griausmingai tekėję sava vaga, kol linksmybėse žuvo įtakingo australų politiko vaikas. Žinoma, visas miestelis buvo sukeltas ant kojų – buvo pareikalauta uždaryti visus barus ir ekstremalias pramogas, keliančias grėsmę gyvybei. Tarptautinis skandalas greitai pakeitė Vang Viengo veidą. Ir, pasak jau minėto suomio, anksčiau Vang Viengas buvo hard rock, o dabar reaggie :) Vietoj niekaip nepasibaigiančio vakarėlio, dabar čia ramus ir "laid back" miestelis.
Pašniukšinėjom po miestelį, patikrinom kainas – kokteilių kibirėlis 8 Lt, tai kaip ir nekilo klausimų apie tolimesnę vakaro eigą - bariuke kur kiekvieną dieną nuo ryto iki paryčių rodo nesibaigiančias "Draugų" serijas :)

Komentarų nėra :

Rašyti komentarą