2013 m. kovo 5 d., antradienis

Kontrabanda traukiny Belgradas - Sofija

Šiame etape patyrėm turbūt didžiausią kelionės per Balkanus nuotykį :)

Net nei kiek nenutuokdami kas mūsų laukia, dar Vilniuje suplanavom, kad atkarpą tarp Belgrado ir Sofijos įveiksim naktiniu traukiniu. Viskas prasidėjo gana įprastai, išvykstant Belgrado savo kupė buvome šešiese: mes du, indas (kuris tikino kad yra serbas), turistas japonas ir du vietiniai serbai. Pokalbiai ilgai netruko, šiek tiek pasilabinom, pabendravom kas iš kur, ką veikia, kur keliauja ir pan. Indas tai buvo biški juokingas, garsiai klausėsi muzikos per ausinės, shakira gana aiškiai atpažinom, truputį nuniavo, pradėjo gert alų, turėjo porą maišelių skarbonkių, išgėręs jas mėtyt per langą, na ir galiausiai nuo viso šito tūso jį neblogai užsupo, ir jis kelionę baigė tulike, kuris buvo už mūsų kupė sienos, tai gana aiškiai girdėjom jį besikamuojant su savo skrandžio turiniu :)) tas paliko įspūdį, bet tai gėlytės palyginti, kas dėjosi vėliau.



Pakeleiviai vienas po kito išlipo savo stotelėse, šviesos užgeso, su mumis kupė liko tik japonas, kuris miegojo savo kuprinę su spyna ir grandine prisirakinęs prie savo rankos :) Prisnūdom ir mes, bet galiausiai prasibudinom nuo neįprasto krebždesio. Iš pradžių nesupratom kas vyksta, po visą traukinį zujo moterys ir vyrai, kai kurie gana stipriai čigoniškos išvaizdos.

Vienas iš žmogystų ilindo į mūsų kupė ir išsiklausinėjo kas tokie, iš kur esam, iki kur važiuojam, o kitas toks storas atėjo pas mus ale miegoti, užtverdamas kojom išėjimą. Bet kupė durys stiklinės ir mes viską matom, kas vyksta. O vaizdelis tai toks: koridoriuje su atstuktuvas atlupa traukinio fanieros apdailos lubas, sieneles, ir kažką ten krauna, kažko ieško. Praeina konduktorius, ale nieko nepastebi, iš chebros kyšius tik susirenka, šviesas užgesina. Tada čigonai pradeda mėtyti kažkokius paketus per langą, švilpt švilpukais. Mes jau dėliojamės scenarijų, kad jau pamatėm per daug, ir apsimetam, kad nieko nematom, nieko negirdim, bet jau bluosto per naktį nesudėjom.

Pagaliau privažiavom sieną ir tada jau sulipo pareigūnai. Visiem liepė išeit iš savo kupė, ir pradėjo kratą. Lobis rastas. Keletas areštuotų. Mūsų nedideliam nusivylimui tai tik buvo cigarečių kontrabanda, o jau iš viso veiksmo ir mūsų įsivaizdavimo, galvojom, kad čia chebra kokį koksą gabena kaip minimum :))

Tai su tokiais nuotykiais pasiekėme Bulgarijos sostinę Sofiją, kurioj praleisim porą dienų besisvečiuodami pas Aušros erasmus laikų draugę Liubą.

Komentarų nėra :

Rašyti komentarą