2012 m. vasario 4 d., šeštadienis

+30 laipsnių ir 10 kg kuprinės Plitvice ežeruose

Išsiprausę svetimais šampūnais ir susikrovę visą kelionės amuniciją, po neramios nakties hostelyje tarp 8 kriokiančių jaunuolių iš pat ryto pajudėjom stotin su tikslu nusigauti i Kroatijos grožį numeris vienas- Plitvicas (Gera žinia studentams, arba tiems, kas turi ISICus - 10Lt nuolaida įėjimui i parką). Parkui paskyrėm +-4valandas, nes norėjom suspėti į autiką, vežantį į Splitą. Prisiklausę patarimų ir prisiskaitę kelionių forumų, pasirenkom maršrutą nuo antro įėjimo. Tiesa pasakius, iš pradžių tie kriokliukai atrodė įtartini..tokie mažučiai, visai ne kaip iš lankstinukų..Va tokie maždaug:


Domas mūsų fotografas buvo žūtbūt užsigeidęs nufotkinti Plitvicas iš viršaus, nes buvo prisižiūrėjęs gražių nuotraukų iš lankstinukų ir interneto. Tai kokias 2 valandas praleidom tos mistinės vietos paieškoms, kol galiausiai spjovėm į šitą reikalą ir šokom laivan! (nuotraukoje ežerų vandens skaidrumas ir žuvys).
O praplaukus didįjį ežerą ir prasidėjo gražumai. Vaizdai kaip iš lankstinukų. Ir tai dėl ko Domas vyko į Plitvicas:) Dėl to, kad galėtų padaryti šią nuotrauką!!!
Pridarę atvirukinių nuotraukų, nuėmėm žemą startą ir po prakaitais prie +30 laipsnių karščio ir su sunkiais kuprekais 8 valandų maršrutą bandėm įveikti per 4 :) Ir ten kažkaip su atstumais labai apgaulingai, atrodo jau matai visai prie pat šviesą tunelio gale, o pasirodo dar iki to tunelio nemažas galas kelio :) Žodžiu jeigu viską apžiūrėti atsipalaiduojant ir vis pačilinant, tai tikrai reikėtų paskirti visą dieną :)


Nori nenori, visgi Plitvicos iš tiesų yra Kroatijos must see objektas. Planuodami kelionę dar rinkomės, ką aplankyti tarp Plitvicų ir Krka nacionalinių parkų ir manau tikrai neprašovėme. (Visgi Krka privalumas, kad ten galima paplaukioti po kriokliais ir jį turbūt irgi verta aplankyti, gaila, kad mums jis buvo nepakeliui ir dėl laiko stokos nebūtų spėję aplankyti).

Tiesa, važiuojant į Plitvicas viešuoju transportu (autobusais), reikėtų pasidomėti grafiku. Nes autobusų ne tiek ir daug, vos keli per dieną (bent jau iš Zadaro). Dar kebliau yra grįžti atgal, nes autobusų stoties nėra, tik nedidelė stotelė ir kai kurie autobusai, kurie pagal grafiką turėtų sustoti Plitvicų stotelėj, tiesiog nesustoja :)) nu tokia tvarka ten. Mes taip pat laukėm laukėm autobuso į Splitą, laukėm laukėm, ir taip nesulaukėm. Todėl grįžom dar atgal į Zadarą su dušmanu ir iš ten tik į Splitą važiavom ir padarėm nemažą lanką.

Kitas įrašas jau iš Splito :)



Komentarų nėra :

Rašyti komentarą