2013 m. kovo 30 d., šeštadienis

Vakaras princo mieste Sihanoukville

Sihanoukville – pagrindinis Kambodžos pajūrio miestas uostas ir kurortas, pavadintas (nežinom kodėl) buvusio Kambodžos princo Sihanouko garbei. Apsistojom šalia pagrindinio paplūdimio, link kurio veda gatvelės nusėtos bariukų (galbūt kažkas panašaus į Palangos Basanavičiaus gatvę, tik skirtumas tas, kad visur stiliovi žmonės, faina muzika, ir šiaip atmosfera labai liuks).
 
Kas dar labai faina, kad ir pajūrys visas pilnas nusėtas barų ir kavinių su staliukais, gultukais čia pat ant smėlio. Pagrindinėse gatvėse vietinių nelabai ir sutiksi (apart tuk tukų vairuotojų), bet užtai britų, australų, vokiečių jaunimėlio  pilna. Dar nustebino, kad ir visuose baruose, ar turų agentūrose taip pat dirba vien europiečiai, vietiniai tik juodus darbus – šluoja, plauna, valo kažką. Toks jausmas, kad europiečiai užvaldę vietinį biznį.
 
 
Yra Kambodžoj ir privalumų: kainos mažesnės nei Tailande, nors ir šiek tiek didesnės nei tikėjomės :) Išsikeitėm vietinių pinigų Rielų, nors galėjom to ir nedaryt, visur mielai priima dolerį. Bet užtat Domas pagaliau galėjo pasijaust milijonierium :)
 
 
Kulinarinis kampelis: po savaitės valgymo apsiribojant dviem patiekalais - vienam krevetės saldžiarūgščiame padaže, kitam vištiena su anakardžių riešutais, atėjo laikas išbandyti šį tą naujo. Šio vakaro egzotinis patiekalas - barakuda su Kambodžos Kampoto regiono specialiaisiais pipirais, kurį išbandyti ryžosi pats gurmanas:
 
 
Nesam žuvų specialistai, sunku pasakyti į kokios žuvies skonį panašu, bet šitos barakudos filė be kaulų:) skonis tikrai labai geras, rekomenduojam :) 
 
Pirmam vakarui, po ilgos ir varginančios kelionės ir kultūrinio šoko labai daug aktivičių nesinorėjo, tad užsisakėm namelį ir keltą į Koh Rong salytę ir keliavom į beach barą pagaliau išbandyti kokteilių kibirėlių :)
Alkoholis čia labai pigus alaus bokalas 0,75$, mūsų mekongo viskio su cola kibirėlis 2,5$– tikriausiai dėl to, kad išgėręs žmogus labiau nusiteikęs daugiau pinigėlio išleisti kitiems reikalams :)
 
 

Komentarų nėra :

Rašyti komentarą