2012 m. gegužės 14 d., pirmadienis

Traukinyje Bar - Belgrade

Nakties būta neramios. Šįkart prie budėjimo prisidėjau ir aš. Buvo žiauriai karšra. O kadangi mes kaip žinia esam kiškiai ir dar bijom uodų, tai lango neatsidarėm :) 

Kadangi toje Sutromorėje bankomato nėra, teko šiek tiek pakoreaguoti savo planus, šiek tiek mažiau pamiegoti ir pavažiuoti iki gretimo miesto-uosto Bar. Važiavom tiesiai į stotį, tačiau teko patirtį šaltą dušą - atvykom lygiai 20min iki traukinio, o bankomato nėra ir didesnio miesto Bar stotyje. Ir vėl gelbėjo dušmanai, aišku ne už ačiū, verslininkai gi, tačiau suvežiojo greitai ir mes kaip tik spėjom į beišriedantį traukinį. 

Beje, pirkom bilietus su rezervacija, nors galėjom to ir nedaryti, kadangi turbūt visas traukinys taupo ir važiuoja be rezervacijų, taigi turbūt nebūtume likę be vietų. Šioks toks nuostolis, bet į galvą neėmėm, nes traukinys - tikra atrakcija!

 
Maršrutas per Juodkalniją ir Serbiją Bar - Belgradas yra laikomas vienas gražiausiu Europoje: pravažiavom Skadarą, didžiausią ežerą pietų europoje, dardėjom Taros upės kanjono skardžiais, išvien per kalnus. Didžiąją ilgokos 12val kelionės praleidom prilipę prie langų, kad sugaudyt kuo daugiau "gražių kadrų".





Į Belgradą atvažiavom per 12 valandų. Traukinys vėlavo 2val, ir mes atvykome 23valandą vakaro vietoj 21val. Po to, mums paaiškino, kad čia dar neblogas rezultatas, nes yra buvę atvejų, kad tas pats traukinys važiuoja ir 36val tą patį atstumą, jei sugenda :)

Neaišku kodėl, bet Zuikiai Nedrąsuoliai, apie Belgradą buvom susidarę gana nesaugų įspūdį, bet vos iškėlus koją iš traukinio įtampėlė atslūgo. Žmonių pilnos gatvės, stoties rajonas ne toks ir baugus, veiksmas vyksta. Iškart paskambinom Blažai, susiradom jį per CS (couchsurfing) ir buvom sutarę dėl nakvynės. Gavę nurodymus kaip atvykti, ilgai nesiblaškę tiesiai pas jį ir važiavom tramvajum į savo naują miego guolį. Pagaliau rami naktis po ilgos kelionės per visą Serbiją.   

1 komentaras :

  1. Geras! Aš labai mėgstu savaitgalio keliones autobusu dėl jų pigumo ir jaukumo. Bet dar neteko keliauti traukiniu tolėliau, atrodo labai smagiai! Nepaisant gedimų.. :)

    AtsakytiPanaikinti