2013 m. kovo 22 d., penktadienis

Tuk tuku po Ayuthaya

Ačiū Domui už puikiai išrinktą hostelį!!! Dar ir superinius vaisių ir džemų pusryčius jame gavom ir daug gražių žmonių sutikom :)
 
Išsimiegoję-pramiegoję kelionę į plaukiojantį turgų, pavalgę, su kuprine ant pečių išjudėjom į Ayuthayos akmeninių šventyklų miestą, kažkur 100 km už Bankoko. Mūsų hostelis irgi siūlė kelionę su gidu po Ayuthayą, bet kadangi man taip pasisekė ir turiu asmeninį gidą, tai keliavome apžiūrėti šventyklų savarankiškai. Intuicijos būdu, o gal jau šiek tiek ir perkandę susisiekimo sistemą, susiradę stotelę, pervažiavom pusę Bankoko ir atsidūrėm taukinių stoty, kur nusipirkom bilietus už 2 Lt ir mes jau traukinyje, kuriuo dardėjome kažkur 2 valandas. Čia mūsų 3 klasės kajutė:
Išlipus iš traukinio pasitiko būrys tuk tukų šoferukų siūlančių savo paslaugas. Teritorija gan didelė, tokiu karščiu pėškom išvaikščioti šventyklų miestą praktiškai neįmanoma, todėl tutukininkai čia visai gerai gyvena :) Susiderėjom su vienu šoferiu 15 Lt už valandą kainą, bet pamatę, kad į tuktuką telpa daugiau nei 2 žmonės, nusprendėm ieškoti draugų :) neilgai trukus, užverbavom 2  japoniukus iš traukinio kajutės jungtis kartu, na ir ką, mes jau tuktuke, kelionė prasideda!!!
Šoferukas buvo ir gidu, patiems nereikėjo nei galvot ką pamatyt ar padaryt, prasivėžinom pagal turbūt jau senai nušlifuotą programą su šventyklom ir kitom pramogom :)


Tęsinys dar bus :)
 

Komentarų nėra :

Rašyti komentarą