2013 m. kovo 11 d., pirmadienis

Dvi atokvėpio dienos Sofijoje

Dar prieš kelionę žinojome, kad turėsime čia nakvynę pas Liubą, Aušros draugelką iš erasmuso laikų. Kadangi ji dar nebuvo spėjus grįžt iš savo ilgojo savaitgalio Graikijoj (ot gerai gyvent Bulgarijoj, sėdi į mašiniuką, porą val ir jau Graikija, nereikia per jokias Lenkijas grūstis:), raktus atsiėmėm iš jos draugės, ir visas butas mūsų :)


Rajonėlis, kuriame teko apsistot, vadinosi Mladost-3, tai grynos Vilniaus fabijoniškės :) Lietuvio akiai puikiai pažįstami daugiabučiai pastatai. Ir kiemai panašaus stiliaus. Ir senukai ant suoliukų po alyvom. Šiaip ar taip, buvo labai gera pagaliau išsitiest lovoj po "įdomios" naktinės kelionės traukiniu iš Belgrado, pasigamint naminio maisto, išsiskalbti. Šiek tiek atsipūtę, išskubėjom patyrinėti miesto centro, iki kurio mus nugabeno naujasis metro, naująją metro linija.
Iš tiesų nieko labai gero ir nesitkėjome, Liuba jau iš anksto buvo nupasakojus, kad Sofija vienas bjauriausių europos didmiesčių. Apie 2mln. gyventojų turinčio miesto architektūra palytėta socializmo standartų: plačios gatvės-prospektai, masyvūs statiniai. Bet labiausiai stebino viešojo transporto priemonės: senieji ikaruso autobusai su pritvirtintais "ūsais", ir atliekantys troleibuso funkcijas :)

O čia Sofijos simbolis Aleksandro Nevskio katedra:

Dar keletas Sofijos vaizdų:
Dar spėjom susidaryti įspūdį, kuris vėliau dar sykį pasitvirtino Varnoj, kad Bulgarai gana aktyvūs sukčiai. Vienas iš metodų yra siūlymas išsikeisti savo eurus (galiausiai mums pasiūlė net litus išsikeisti:) į jų vietinę valiutą levus labai palankiu kursu. Aišku mes zuikiai-atsarguoliai į ilgas derybas ir kalbas nėjom, bet galima nesunkiai numatyti koks šitų mainų tikslas :)
Antrąją dieną planavom palėkti iki Plovdivo, istorinio miesto su amfiteatru arba iki kokio Rilos vienuolyno, tačiau Liuba šiek tiek pavedė prižadėjusi mus ten nuvežti, vietoj to pasiūliusi alternatyvą - popietę baseine daugiabučių rajone plius vakarienę studentų miestelyje :)
 

Bandėm ragauti vietinių patiekalų, ir čia arba mes nelabai supratom, arba iš tikrųjų virtuvė labai panaši į mūsiškę. Aušra gavo kažką panašaus į bulvinį blyną, man teko vištienos troškinys :)
Vakare susiderinom hostą per couchsurfingą Stambule, ir nebenorėdami daugiau gaišti laiko nieko neveikiant, naktiniu autobusu išriedėjom į auksinius paplūdymius Varnoj.

Komentarų nėra :

Rašyti komentarą