2012 m. birželio 5 d., antradienis

Gran Kanarija



Ilga istorija trumpai

Prisižiūrėjus ispaniškų filmų, Aušra įsimyli Ispaniją, todėl pradeda mokytis ispanų kalbos ir visaip kaip ieško galimybių išvažiuoti ten bent jau mėnesiui. O kadangi buvimo studentu didžiausias privalumas yra mainų programos pagal dvišales, Erasmus ar kitas sutartis, tai nepasinaudoti tokiom galimybėm būtų didžiulis praradimas. Taigi Aušra pasirenka Erasmus praktiką ir pati visaip kaip ieškosi darbo Ispanijoje ir jos apylinkėse. Iš išsiuntinėtų šimtų ispaniškai sudėliotų CV ir motyvacinių, Aušra pagaliau gauna atsakymus iš 2 vietų: pirma – Gran Kanarija antra – Malaga. Aušra pasirenka Gran Kanariją, susikrauna kuprinę ir išsiruošia į 4 mėnesių darbinę-pažintinę kelionę!


Pirma reakcija žmonių, išgirdusių, kad išvažiuoju darbuotis į Gran Kanariją, aišku skeptiška – dirbsi viešbutį?! Ir išvis, ką tu ten dirbsi, gulėsi po palme ir tiek... Na bet mano ketinimai rimti, darbas  - ieškoti jaunų verslių entuziastų turinčių verslo idėjų ir rasti jiems finansavimo šaltinius. Darbdavys Gerardas – šarmon prof. Habil. Dr. ir dar verslo angelas laisvalaikiu J Tai žodžiu, su darbu viskas gerai, bet juk blogas ne apie darbus, bet apie eilines lietuvio atostogas!


Trumpa praktinė info susiruošusiems i Kanarus.


Kanarų salyną sudaro 7 pagrindinės salos, iš kurių pavyko aplankyti 4. Tiems kas šiek tiek moka ispanų ir Kanaruose žada praleisti ne savaitę ar dvi, bet bent jau kokį mėnesį, patarčiau išsiimti tokį rezidencijos pažymėjimą su kuriuo tarp salų ir į žemyninę Ispanijos dalį keliausit „ispaniškomis“ kainomis, t.y. kaip vietiniai (kompensuoti salų izoliuotumą kanriečiai turi nemažai lengvatų transportui) na grubiai tariant transportas tarp salų kainuos dvigubai pigiau. Viskas ko reikia, tai nueiti į migracijos tarnybą, užpildyti prašymą, pameluoti, kad salose būsit min 6 mėnesius, sumokėti berods 10 eurų banke ir viskas! Po kokios savaitės jau gausit tokį žalią lapą, įrodantį, kad esat kanarietis ir turit teisę į visas nuolaidas.


P.S. mes šitą reikalą išbandėm ir su Domu, kuris lankėsi Kanaruose mėnesį. Niekas (bent jau prieš 3 metus) netikrino nei atvažiavimo, nei išvažiavimo datų.




Gran Kanarija

Man teko džiaugsmas apsigyventi ne turistiniuose pietuose, bet Gran Kanarijos sostinej Las Palmase. Pirmas įspūdis lėktuvui nusileidus – žiauriai skurdi gamta, labai mažai žalumos, pavargusios palmės, uoliniai pliažai J bet gerai, kad čia tik pirmas įspūdis, nes šiaip per 3 praleistus mėnesius labai įsimylejau salas ir galvoju, kad kokioj pensijoj visai norečiau kraustytis i Kanarus J Las Palmasas turi labai gražų ispanišką senamiestį su siauromis gatvytėmis, akmeniniu gruntu, lauko kavinukėmis, katedra, muziejais, parkais. Na visko gali rast, bet labiausiai džiugina žinojimas, kad visai pašonėj yra pliažas ir žinojimas kad rytoj oras bus toks pat geras kaip ir šiandien ir taip visus metus! J vietinius matosi kad tas metų laikų nebuvimas gal biškį ir nervina, nes atėjus kalendoriniam rudeniui, nors ir taip pat šilta, parduotuvių vitrinose pasirodo megzti šalikai, moterys išsitraukia ilgus batus, žodžiu žaidžia, kad šalta J


Las Palmaso pliažas juodo smėlio ir su milijonu stiliovų banglentininkų ir figuringų ispanių, kurios aišku labai mėgsta degintis topless J Domas kai atvažiavo, tai pirmą savaitę saulės akinių pliažuose nenusiimdavo J bet paskui jau įprato, ar gal atsižiūrėjo ir taip jau pusnuogės merginos nestebino. Bangelės irgi ne kaip Baltijos jūroj, bet kai teškia, tai tik spėk susirinkti visas bikinio dalis J tai kai pagalvoji, gal visai ir protinga maudytis be bikinio viršaus. Banglenčių Las Palmase neišbandėm, bet išbadėm „bugius“ – plačias ir trumpas lentas, kurias pasikši po krūtine ir gaudai bangas, jei dar ląstus turi tai išvis gerą greitį gali pagaut. Visai smagi pramoga!


Dar kas labai gražu pasirodė las Palmase, tai spalvoti namukai ant kalnų. Vieną dieną susigalvojom nueiti ten pafotkint salos grožį iš viršaus, bet pakeliui mus persiėmė vietinis ispanas, stojo skersai kelio, papasakojo kad jis dirba policinku, ir kad eiti i tą rajonėlį yra žiauriai nesaugu, drugs, criminals, narcotics, zodziu visaip vaizdžiai bandė išaiškint kad dviems žiopliems šviesiaplaikiams turistams apsikarsčiojusiems fotikais ten tikrai eiti negalima J Kitą dieną papasakojau bendradarbiam kur norėjom eiti, tai irgi net perbalo žmonės J Žodžiu dėkojom likimui už pasiūstą šerifą, kuris mus išgelbėjo nuo kriminalų.


Istorijos moralas: prieš kažkur einant svetimam mieste, reikėtų pasidomėti ar nėra kokių draudžiamų rajonų.


Kitas geras dalykas las Palmase, nemokamų dviračių programa. Kažkas panašaus i Zuoko oranžinių dviračių akciją, tik pavykęs variantas J Nežinau ar dabar dar ši programa yra, bet prieš 3 metus, tai buvo galima iš tam tikrų punktų nemokamai pasiimti dviračius ir į tam tikrus punktus grąžinti tą pačią dieną. Tai su tokiais geltonais žverim visai smagiai aplėkėm las Palmaso apylinkes.


Foto


Gran Kanarijos pietūs – turistų rojus


Las Maspalomas – didžiulės kopos kurias būtinai reikia pamatyti būnant Gran Kanarijoj. Jausmas tikrai lyg būtum dykumoj, nors aišku turizmas ten užvaldęs ir vis šmėkšteli koks baltas viešbutis pro kopos kraštą. Pliažai pietuose nudistų, tai tam irgi reikėtų mums konservatyviems lietuviams morališkai pasiruošti J ypač kai prieni gėjų nudistų pliažą ir pamatai visaip ten atvirai žaidžiančius pažinimo žaidimus vyrukus ir senukus J na taip sakant tikrai nauja neišdildoma patirtis J 

Komentarų nėra :

Rašyti komentarą